Конференція .NET fwdays’21| Program guide

Fwdays
6 min readAug 2, 2021

--

Вже зовсім скоро настане день Х і ми нарешті побачимося на нашій 7-ій конференції .NET fwdays’21.

Підготували для вас гайд програмою конференції, тому читайте, коментуйте і приходьте online або offline 7 серпня на наш івент.

Свіжі анонси, новини та цікавинки постимо у Telegram чаті, додавайтесь.

Для учасників, які купили FULL ONLINE/OFFLINE квиток надається доступ до нашого чату в Discord для спілкування з учасниками та спікерами конференції, де окрім тестових чатів, можна буде приєднатися до voice чату з нашими online спікерами з треку B.

🗓 Дата: 7 серпня — основний день конференції

3, 5, 10, 12 серпня — додаткові дні

3 серпня, вранці, буде доповідь “Моніторинг застосунків — від вимог до інструментів, а не навпаки” від Антона Бойка, а ввечері виступить Богдан Бонецький і розповість про “Modern Applications in Xamarin.Forms”.

5 серпня на учасників конференції чекає live coding від нашого постійного спікера та члена програмного комітету — Сергія Калінця.

Онлайн трансляцію можуть дивитись усі, хто зареєструється безкоштовно 🤩. А ті, хто купує Full Online/Offline квиток, отримують запис ефіру одразу після трансляції та інші бонуси.

Також для власників квитків 10 та 12 серпня пройдуть воркшопи:

Створили окремий календар з нашим усіма подіями .NET fwdays’21 👉 https://bit.ly/3l5CbIu

Підготували для вас коротку інструкцію, як підключитися до online частини конференції👇

⏰ 10:45 Відкриття та старт доповідей

Розпочнемо з привітального слова від організаторів та згадаємо практичні моменти, які стануть вам у пригоді до та під час конференції.

Трохи інформації про доповіді

Під час конференції учасники розділяються на 2 паралельні треки А (офлайн спікери з локації) та В (онлайн спікери), які будуть транслюватися на сайті.

У треку А:

⏰ 11:00

Швидко / надійно / .NET — що обрати?, Сергій Калінець, [ukr]

Про що доповідь:

На цій сесії Сергій покаже типові помилки, що роблять сервіси вразливими до неочікуваних обставин. Будемо валити сервіси, а потім піднімати; гальмувати, розганяти, стабілізувати, і “вот ето всьо”.

Приходьте — нудно не буде точно. А можливо ви пізнаєте у прикладах свої сервіси, і зможете покращити їх роботу, що в черговий раз доведе, що .NET дозволяє писати надійні і швидкі рішення.

У треку В:

Керування комплексним станом додатків за допомогою скінченних автоматів, Віталій Браславський, [ukr]

У доповіді ви почуєте про FSM-и і яку користь вони нам приносять, якщо їх застосувати під час розробки прикладних програм. Ще ми обговоримо те, як вони можуть нам допомогти підтримувати чітке розуміння станів додатка, а також їхніх переходів з одного в інший, глянемо на різні реалізації в .NET і проаналізуємо основні недоліки та як з ними боротись.

⏰ 11:40 — Coffee-break #1(30 хвилин)

⏰ 12:10

У треку А:

Machine Learning for .NET Developers, Олександр Краковецький, [ukr]

На прикладі задачі мультикласової класифікації ознайомимось з інструментами та сервісами машинного навчання — бібліотекою ML.NET та сервісом Azure Machine Learning. Також розглянемо переваги та недоліки code, low-code та no-code підходів щодо розв’язання завдань машинного навчання.

У треку В:

There’s No Such Thing as Plain Text, Dylan Beattie, [eng]

We’ll look at some memorable bugs, some golden rules for working with plain text, and we’ll even find out the story behind the strange saying “PIKE MATCHBOX” and what it has to do with driving in Ukraine.

⏰ 12:50 — Break (10 хвилин)

⏰ 13:00

У треку А:

Implementing an Event Sourcing strategy on Azure, Олена Борзенко, Eldert Grootenboer, [eng]

In this demo-heavy session you will learn how we can use Azure Event Hubs to process and store these events to build our own event store based on Cosmos DB. Moreover, we will also dive into options around connecting to other Azure services and even Kafka applications to easily implement this popular pattern in our own solutions.

У треку В:

Project Tye to Tie .NET Microservices, Олег Карасік, [rus]

У цій доповіді Олег розповість і покаже, як і за допомогою чого можна спростити (а можливо навіть прискорити) розробку сучасних .NET додатків, побудованих на мікро-сервісній архітектурі та націлених на розгортання в Kubernetes. Також мова піде про молодий і перспективний проєкт Tye від компанії Microsoft. Ми розглянемо, що таке проєкт Tye і як саме він полегшує процес розробки, як на прикладах з декількох .NET мікросервісів, так і на більш складних прикладах, які охоплюють взаємодію з зовнішніми сервісами.

⏰ 13:40 — Zoom with the partner TemaBit Fozzy Group (25 хвилин)

⏰ 14:10 — Lunch (1 година)

⏰ 15:10

У треку А:

Динамічна конфігурація в .NET, Сергій Бута, [ukr]

В цій доповіді ви дізнаєтесь як змінювати конфігурацію програми в рантаймі — без деплою чи перезапуску.

Спочатку Сергій розповість про внутрішню будову та основні компоненти IConfiguration, а далі зосередиться на практичних аспектах в роботі з сервісом конфігурації:

  • як адаптувати програму до роботи з динамічною конфігурацією;
  • підключення провайдерів конфігурації в екосистемі Azure: Key Vault та Azure App Configuration;
  • підключення push-based моделі оновлення конфігурації.

У треку В:

The F# Path to Relaxation, Don Syme, [eng]

I’ll share the story of this journey, and why F# continues to challenge the status quo with the simplicity and combining power of its design elements. I’ll discuss the philosophy underlying the F# language design and how we can look at a variety of seemingly unsolvable technical conflicts in different ways, with the aim of making progress and improving society as a whole. Of interest to anyone who cares about programming, open and welcoming to all, come along and join in the fun.

⏰ 15:50 — Break — (10 хвилин)

⏰ 16:00

У треку А:

Що база даних може розповісти про проблеми з додатками? Що додаток може розповісти про проблеми з базою даних?, Денис Резнік, [ukr]/[ru]

Під час свого виступу ми покажемо кілька ситуацій, як можна ідентифікувати та вирішити виникаючи проблеми з різних сторін бази даних або додатку.

У треку В:

Secure Mobile Apps with the Microsoft Identity Platform, Christos Matskas, John Patrick Dandison, [eng]

If you ever had to deal with identity within your solutions then this is the session for you. Join JP and Christos to find out how to implement authentication and authorization for your mobile apps and back-end services using the Microsoft Identity platform. We will show you how to use our libraries to quickly connect to our platform and authenticate your users in a few, basic steps. Get ready for demos and examples the highlight how the Microsoft Identity Platform allows you to create scalable and secure applications.

⏰ 16:40 — Coffee-break#2 (20 хвилин)

⏰ 17:00 — Prize raffle (20 хвилин)

⏰ 17:20

У треку А:

Building intuitive command-line interfaces in .NET, Alex Thissen, [eng]

In this session you will learn how to implement commands, with arguments and options, and leverage the build-in functionality such as binding, validation, middle-ware, command-hierarchies, parsing and much more. We are going to cover practical examples and use-cases, plus tips and tricks for efficient development and debugging.

After this session you can are ready to go and build CLIs for your own .NET applications and tooling with minimal effort.

У треку В:

Темна сторона C#, Ігор Фесенко, [rus]

Ви недооцінюєте повільність Темної Сторони. Якщо ви постійно не переробляєте свій код, тоді ви зустрінетесь із наступним вузьким місцем у швидкості виконання вашої програми.

У цій презентації я проведу вас через пастки Tемної Cторони, які залишились від процесу еволюції C#, пояснивши, як використовувати сили Світлої Сторони, щоб покращити свій код і уникнути перехід на Tемну Cторону.

⏰ ​​18:00 — Closing (10 хвилин)

Учасники з Online FULL квитком матимуть доступ до трансляцій упродовж 3-х місяців.

Гарного перегляду!

#dotnetfwdays

Приєднуйтесь до Телеграм чату, якщо ви ще не там.

До зустрічі 7 серпня! 😉

--

--

Fwdays

We organize large conferences (JS, PHP, .NET, Highload, etc.) and meetups